Literatuur ontmoet theater

Onder de titel Uitgelezen Verhalen dragen bekende acteurs in Theater Bouwkunde een avond lang literaire verhalen voor, afgewisseld met muziek. De selectie die samensteller Pieter van Scherpenberg maakt, staat borg voor een boeiend, grappig en ontroerend geheel. De uitstekende vertolkers brengen de literaire verhalen tot leven.En een singer-songwriter laat je afscheid nemen van het verhaal dat je net hoorde. Een onvergetelijke avond in een week waarin je gelukkig meer kunt doen dan thuis series kijken op de bank.

Kom luisteren naar Marcel Faber (Mouna’s Keuken), Daniel Cornelissen (Jeuk, Klokhuis) en Johanna Hagen (Dokter Tinus). Zij lezen literaire verhalen voor van de Nederlandse schrijvers Herman Heijermans en Gerda Blees, de Amerikaan Ray Bradbury en de Rus Michail Boelgakov. Plus: ‘flash fiction’ van drie jonge schrijvers uit de Verenigde Staten. En om los te komen van elk verhaal zingt Eva van Pelt uit haar repertoire. Om het feest compleet te maken, komt schrijfster Gerda Blees naar haar eigen verhaal luisteren en vertellen over haar werk.

Deze veertiende aflevering van Uitgelezen Verhalen is net als vorige jaren onderdeel van het Eindeloos Festival. Dit jaar met als thema Oud & Nieuw; je hoort verhalen over de eeuwigheid, over het liefdesleven van twintigers in Nederland en New York en over de vliedende tijd.

 

 

uitgelezen verhalen 2017

 

Datum en tijd

DONDERDAG 28 DECEMBER
20.30 uur

Toegang

Ticket 12,50 euro (vrienden/CJP/student 11,-) 

Locatie

Theater Bouwkunde 

Op de kaart

Info en kaartverkoop