Videokunst en theater

Het Kunstenlab en Theaterschip hebben een gezamenlijke festivalproductie rondom het thema ‘einde’ gemaakt. Leerlingen van het Theaterschip spelen korte scènes vanuit beweging, dialoog, muzikaliteit en verstilling waarbij de spelers reageren op videokunst van kunstenares Heleen Simons.

Speciaal voor het festival heeft Heleen Simons nieuw videowerk gemaakt waarbij ze op speelse wijze omgaat met het heden en verleden. Hedendaags filmbeeld wordt gecombineerd met oude beelden. Er wordt geknipt en geplakt en de chronologie wordt teruggedraaid (of toch niet?).
In ‘Tick tick tick….this is the sound of life running out……’ vormen beelden van de jaren ‘20 filmklassieker ‘Het kabinet van Dr. Caligari’ het uitgangspunt. De special effects van de uit 1912 daterende stomme film ‘Metamorphoses’ vormen het uitgangspunt in ‘The end is in the beginning’.

Vol = vol. Verzekerd zijn van een plek? Reserveer dan vooraf via www.theaterschip.nl.  

Op beide dagen is DokH2O geopend voor een hapje en drankje. Daarnaast is het Kunstenlab extra lang geopend (tot 19.00 uur) waar de expositie ‘In Excelsis’ – het festival als nieuwe religie’ te zien is.

 

Datum en tijd

DONDERDAG 29 DECEMBER
19.30 uur

VRIJDAG 30 DECEMBER
19.30 uur

Toegang

gratis 

Locatie

Huis voor de Amateurkunst

Op de kaart

Info