Literatuur ontmoet theater

Onder de titel Uitgelezen Verhalen dragen bekende acteurs in Theater Bouwkunde een avond lang literaire verhalen voor, afgewisseld met muziek. De selectie die samensteller Pieter van Scherpenberg maakt, staat borg voor een boeiend, grappig en ontroerend geheel. De uitstekende vertolkers brengen de literaire verhalen tot leven.

Uitgelezen Verhalen heeft prachtige eindejaarsvertellingen geselecteerd, gesitueerd op fantasievolle plaatsen. Schrijvers van de verhalen zijn: de Nederlandse auteurs Georgina Verbaan (verrassend sterk debuut Loze Ruimte) en A.N. Ryst, die contrasteren met werken van de Turkse klassieke auteur Sait Faik Abasıyanık en de Amerikaan Tobias Wolff. Allen zijn meesters in het genre korte verhaal, ieder op eigen wijze. 
Drie beroepsacteurs brengen de verhalen tot leven op het vertrouwde podium van Theater Bouwkunde: de bekende Camilla Siegertsz (Hollands Hoop), onze stadsgenote Caroline Moezelaar (ex-Plus Leo) en de aanstormende Bruno Prent (Spangas). 

En de muziek mag er er ook zijn: vier musici van de achtmans-formatie De Baron komen als De Kleine Baron poëtische liederen zingen en reageren daarmee op de verhalen. Een avond die eindeloos mag doorgaan, als een mooie opmaat voor Silvesteravond van 31 december. 

 

Datum en tijd

WOENSDAG 28 DECEMBER
20.30 uur

Toegang

Ticket 12,50 euro (vrienden/CJP/student 11,-) 

Locatie

Theater Bouwkunde 

Op de kaart

Info en kaartverkoop

(kaarten zijn ook te koop bij Boekhandel Praamstra aan de kassa)