door het Zuidelijk Toneel & Nieuw Utrechts Toneel

Na de hilarische en succesvolle 2 vorige edities van de Ouds & Nieuws Show komen Het Zuidelijk Toneel en het Nieuw Utrechts Toneel ook dit jaar met het leukste alternatief voor de oudejaarsconference.

Een team van 8 acteurs, muzikanten en schrijvers kijkt terug op een absurd en stampvol schrikkeljaar. Zo waren we (even) voorzitter van de EU, vond het allereerste correspondent diner plaats, ging het oer-Hollandse V&D failliet, werd Camiel Eurlings aangeklaagd voor mishandeling, was er de bomaanslag in Brussel, zorgde Trump als presidentskandidaat voor veel ophef, werd Moeder Theresa (eindelijk) heilig verklaard, was het Oekraïne referendum, werd Max Verstappen de 1e Formule1 winnaar ooit, werd het EK zonder Nederland gespeeld, was er Brexit, vond de staatsgreep in Turkije plaats, werd de 100e vierdaagse gelopen en is dit nog maar het topje van de IJsberg.

Kortom, de mannen en vrouwen krijgen een flinke klus om 366 dagen te verwerken tot sketches, rauwe gedichten, satirische liedjes en aangrijpende columns.

De ‘Ouds & Nieuws Show’ van Het Zuidelijk toneel en Nieuw Utrechts Toneel is hyper-actueel theater. Op het scherp van de snede, een doortastende knipoog naar 12 maanden journalistiek, verfrissend als de smeltende poolkappen, onthullend als een politiek rapport. Een piepklein beetje orde in de waan van de dag.

De pers over de Ouds & Nieuws shows

de Volkskrant
“Een atypische, frisse oudejaarsconference van een elftal schrijvers, acteurs en muzikanten. (…) Enorme variatie, originele invalshoeken en improvisatie op hoog niveau.”

Theaterkrant
“Leuker dan De Lama’s ooit waren, scherper dan ‘Dit Was Het Nieuws’ en net zo schrijnend als het beste uit ‘Koefnoen’: gaat dat zien.”

 

Datum en tijd

VRIJDAG 30 DECEMBER
20.30 uur

Toegang

Ticket 19,50 euro (inclusief garderobe en drankje)

Locatie

Deventer Schouwburg (kleine zaal)

Op de kaart

Meer info en kaartverkoop